mandag 20. august 2012

Slett ingen dum måte å gjøre det på :-)

Brødbakst er en naturlig del av hverdagen i No15,
og jeg liker faktisk å bake gjørbakst.
Ting tar den tiden det tar, men nå tror jeg at jeg har funnet en smart måte å gjøre det på dersom jeg vil spare litt tid, og det er jo kjekt innimellom.


Jeg satte en brøddeig før jeg inntok vannretten i går, og oppskriften var noen lunde den vanlige, men jeg brukte kun 1 ts tørrgjær på 1,5 liter vann, og vannet var selvfølgelig kaldt.


Åtte timer senere var deigen klar for utbaking, og for meg så den ut som en helt vanlig gjørdeig.


Jeg lot den på etterheve noe lengre enn jeg pleier, men steiketiden var som vanlig.
Jeg måtte prøvesmake, og brødet var både luftig og saftig, og jeg tror smaken var litt mere velutviklet enn i vanlige brød.... Det er i alle fall lov å tro det :-)

Tipset er helt sikkert ikke nytt for mange av dere, men jeg har aldri prøvd det før, og jeg kommer helt sikkert til å gjenta det, men det var med en litt merkelig følelse at jeg gikk å la med med brøddeig til heving på kjøkkenbenken i går kveld....
Det har aldri vært vanlig i No15!

I kveld skal jeg derimot avslutte jobben på kjøkkenet før jeg legger meg:
Jeg går ikke å legger meg med en saftkoker på gang!
Det lukter solbær over hele huset, og jeg syns det lukter c-vitaminer!

Safter og sylter du forresten?
Her er både bringebær, blåbær, solbær, ripsbær og 3 sorter moreller noe av vinterforrådet,
og du verden så godt det er å finne til vinteren :-)
Titter du innom så vanker det nok en smaksprøve, og velkommen skal du være!

2 kommentarer:

Hulda sa...

Ser ut til at det ble kjempegode brød. :)

Malys krok sa...

Det var virkelig en smart måte å bake brød på! Når de så i tillegg ble gode er det jo bare å fortsette, eller for andre å gjøre det samme!
Ang saft og syltetøy så er du 100% flinkere enn meg! Klem fra Margit.