onsdag 28. november 2012

Da er jeg i gang :-)


Jeg tror Advent er den deiligste tiden i den mørke årstiden, 
og jeg gleder meg :-)
Jeg nyter alle dens fordeler,
og jeg syns det er herlig å være i gang med julebaksten.
Noen har nok startet for lenge siden,
men jeg liker ikke gamle julekaker,
så her bakes de fleste i Advent.
I dag har jeg bakt lefser sammen med ei veldig god venninde,
og vi har bakt lefser sammen før,
så dette går nesten av seg selv.
Jeg kjevler, og hun steiker.
Så går vi tur, drikker kaffe og prøvesmaker før den første porsjonen ryddes vekk.


Porsjon no 2 går nesten av seg selv,
praten går lett, og vi koser oss.
Porsjon no 2 måtte også prøvesmakes, og begge er godkjente.
Jeg har kjevlet vel 60 leiver i dag, og jeg kunne godt å kjevlet flere.
Det er bare så kjekt å bake lefser,
og jeg tror ikke det finnes noe kjekkere å ha i spiskammerset.

Baker du lefser også?
Det er tradisjonsmat som vår generasjon må føre videre.
Jeg liker store stabler med flatbrød og lefser,
så kanskje er jeg født noen år for seint?
Men noen nyter godt av det uansett,
og titter du innom, så har vi i alle fall mat i huset ;-)

1 kommentar:

Lisbeth Bula sa...

Jeg er så enig i alt du sa her. Advent er det som gjør mørketida hyggelig. Og lefser er en flott tradisjon å holde i hevd. I år får jeg ikke vært med på kollega bakinga slik jeg har gjort de siste årene, men jeg har fått bestilt noen jeg vet er gode, så det får stå seg. Du har nå vært kjempeflink allerede. Jeg har bare kommet meg til å steke medisterkaker i dag, de store til middagen på julaften (hvis jeg rekker å slå folk i huset på fingrene og skynde meg i fryseren med resten etter middagen i dag!) og de små som jeg pleier å ha på koldtbordet på 1. dag jul. Da har jeg i det minste følelsen av å ha startet noe! Ha en fortsatt god torsdagskveld.