mandag 10. januar 2011

Borte vekk?

Ikke vet jeg hva som har skjedd, men plutselig så ble hele pc'n ett ork...
Ikke har jeg lest blogger, nyheter eller slarv på FB.
Men kanskje er det over igjen.
Skjønt det med FB er jeg ikke så helt sikker på?
Jeg føler at det kanskje er på tide å takke for meg der.
Jeg regner med at de fleste er lei av mine oppdateringer uten betydning, og det er vel grenser for for lenge man kan trette leserene også?

Men litt blogging blir det innimellom når lysten dukker opp, men det må være lysten som driver og ikke plikten. Det blir min form for blogging, og de som vil er velkommen til å titte innom ;)
I kveld har jeg bakt brød, og jeg gleder meg til å smake. For en tid tilbake så bakte "alle" grove knekkebrød, og jeg syns fortsatt at de er vanvittig gode, men enkelte ganger kan det være greit med ei skive også. Disse minner veldig om knekkebrødene, men som brødskiver da. 1 kg grov hvete, 1 bx valnøtter, 1 stor pose sesamfrø (jeg tror den er 400 g), 1 pk solsikkefrø, 2 ts tørrgjær, olje, 500 g hvetemel og lunkent vann til en løs deig. Heves og øses opp i formene. Etterheves og steikes som vanlig brød, men kanskje litt lengre for å være sikker på at de er gjennomstekte. Så enkelt og kjapt at jeg nesten ikke kan si at jeg har bakt, men det lukter i alle fall veldig godt, og jeg vet at de smaker. Det ble spist flere i jula sammen med tomatsild og sursild, men jeg syns de smaker godt til ost også.

Vinteren har bitt seg fast hos oss, og det er isholke utendørs. For ei uke siden måtte til og med jeg kjøpe brodder! Og det føles nesten som ett nederlag, men det er komplett umulig å fote seg utendørs, og med hund finnes det ingen valgmuligheter.
Sparken blir også flittig brukt, men i kveld syns jeg nesten det var for glatt for den selv med brodder? Jeg får vel krabbe i morra kanskje? Nei, blir det en finværsdag så tror jeg vi damene skal ta en skitur. Det er nok det riktige fottøyet om man skal bevege seg i terrenget, men i bygatene fungerer nok ikke det. Det hjelper når Bestevennen går tur sammen med oss, for da kan vi holde hverandre i et godt grep, og det føles i alle fall trygt og godt.
Jeg går med bekymring natten i møte, for varmeteppet mitt har sagt takk for seg, og det er ikke noe for pyser. Men jeg vet om 2 varmeflasker, og om jeg tar ett glass P-max før jeg legger meg, så har jeg jammen ei stor flaske jeg kan fylle med varmt vann om det kniper.
Risposen skal også i mikroen, og Lady har allerede begynt å varme opp senga mi, så jeg overlever nok :)
Posted by Picasa

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Kari :-) jeg syns ikke du skal slutte å legge ut på FB når du har nye blogger å dele. Jeg leser bloggene dine på sengen nesten hver dag. Ikke nå i jula da. Så nå har jeg kosa meg å lest alle, har også sett på de fine bildene dine. Håper du fortsatt vil legge ut på FB.. ihvertfall avogtil.. Er så utrolig koselig å lese om dere. Kanskje Lady vil ha besøk av ei annen liten frue ved navn Trixie en dag også? Hilsen Linn Jeanette :-)

Solveig sa...

Kjære Kari, takk. Da vet jeg du er i farta. Farten bestemmer du jo selv. Gode brød, nam nam. Skitur, ååå det skulle vi ha likt. Litt skiføre igjen her også. Idag gjelder ikke tannlegen, men varmeposen "din" og senga en stund.
Etter regn kommer sol, husk det som en metafor.
Det står skrevet: Idag hjelper Herren, morgen dagen kjenner ingen , uten Ham.
Klemmer fra oss i øst, vi to i blokk i byen

Malys krok sa...

Om du dropper FB betyr ikke så mye for meg, for jeg har ikke beveget meg i den retningen, men her på bloggen håper jeg virkelig å finne deg også i fremtiden!

Ikke noe særlig å gå tur når det er så glatt, nei, syns ikke broddene med de små piggene hjelper når isen er hard. da stoler jeg mye mer på de gammeldagse, med store pigger som jeg kan trø igjennom med!

Brødene dine ser så gode ut, og jeg er sulten!

I dag skal jeg lage en fiskerett jeg fant på bloggen til Hverdagsprat i går. Hørtes så godt ut, er spent på om den er det!

Tusen takk for hyggelig hilsen fra lady og deg!

Kjersti gjør ofte sånn som dette, sparer håret og har det langt en stund, så blir hun lei det og så klipper hun, noen ganger mye kortere enn dette og en gang maskinklippet. Var ikke mye igjen da! Nå ble hun så lei det lange håret, hun har en jobb der hun må ha lue på, og håret var bare i veien! Ha det godt, Kari!
Du får gi Lady "et klø bak øret" fra meg! Jeg er sikker på at Emma hilser til dere begge! -Margit-