Desserten er en viktig del av middagsmåltidet vår. Ja, vi spiser dessert hver dag på hverdagene i alle fall.
I helgene kan det bli litt forskjellig, men den er ofte med oss da også.
Kalorier sier du? Ja vel, men for min del er i alle fall søtbehovet mye større dersom vi ikke avslutter måltidet med noe søtt, så jeg kommer til å forsvare det og servere det fremover også.
I dag er det Mandelkjernepudding. Det er en av favorittene til Bestevennen. Sagopudding og semuljepudding står også høyt i kurs, og til alle tre må det være hjemmelaget rød saus selvfølgelig. Enten av solbær, ripsbær eller bringebær.
Jeg velger gjerne Fruktsalat av friske frukter om jeg får velge fra første rekke, men i går hadde vi Sitronfromage, og det smakte fortreffelig :o)
Og Crumble Pai er vel sesongens beste valg da! Det er godt det! Og det finnes jo ikke en enklere måte å bruke eplene på.
I dag syns jeg dere skal få se Sitrongeraniumen min!
Den har jeg virkelig kavet for å få tak i, og jeg skal love deg at jeg tar godt vare på den.
Den er kanskje ikke verdens vakreste, men den lukter himmelsk, og jeg syns jeg kjenner en anelse sitronduft når jeg kommer inn i stua. Akkurat hva jeg ønsket!
Og at Geraniene er vakre enda, det betrakter jeg som bonus.
Jeg er glad for at jeg kan kose meg med en rest av sommeren inne enda, for utendørs er det ikke særlig fristende.
Men jeg har lydboka mi, og jeg har også symaksina å dele dagen med, så det er egentlig greit med litt høstvær.
Nyt dagen der du er du også:o)
6 kommentarer:
Ikke mye dessert her i gården :( besten hadde nok likt det (moren hans lagde det selvfølgelig hver dag) men jeg har nok med å lage middag.
Så flott geraniumene dine var ennå. Mine har nok gjort sitt for i år, de flytter snart ned i kjelleren igjen.
Ha en flott dag.
Klem fra Marilyn
Ja, dessert er en flott avslutning på måltidet, og setter en spiss på hverdagen.
Som lita fikk jeg dessert hver eneste dag, gjerne suppe (sagosuppe, melkesuppe, helgrynsuppe med svisker). Eller sviskekompott. Pudding og gele var et søndagsfenomen, men ofte var det nok til en smak på mandag også.
Vi har ikke dessert hver dag, men noen ganger i uka, og jeg erfarer det samme som deg: Det stiller søtsuget som ellers ofte ligger og murrer i kveldingen.
Lager du forresten sitronfromasj fra bunnen?
vettu: Kari Jacqueson sier at man BØR avslutte middagen med en liten dessert!! Akkurat som du sier, for å ta det søtsuget som ofte kommer ettermiddagen...og da går man gjerne og snoker i skapene og småspiser utover.
Jeg kjøpte mandelpudding her en dag, og det var godt!
Skal se om ejg får laget det en dag:) Prinsessepudding het det da jeg var liten, og det var en favoritt!
Det der så godt ut :o))
Mandelkjernepudding... Blir varm i hjertet! Minner fra "gamle dager" dukker opp, mamma laget bestandig dessert. Vi har aldri hatt tradisjon for dessert på hverdager, men til barnas store glede kom desserten på bordet når bestefar kom på besøk. Det ble liksom litt mer fest over måltidet da.
Nydelige geraniumen, den er sikkert glad for å være innendørs sammen med deg.
Sier god helg til deg nå. I morgen tidlig skal jeg til ortoped for vurdering og event. operasjon i skulderen. Har litt ambivalente følelser for denne saken. Man har jo ingen garanti...
Mandelkjernepudding er knallgodt!!!
Elsker det!
Kjenner meg igjen i det Trultemor skriv om... snoking i skap utover kvelden.
Huskar forresten at mor mi blanda ein pakke freia sjokoladepudding med ein pakke mandelkjernepudding. Resultatet var fantastisk for oss ungane; "ekte firkløverpudding"... med vaniljesaus - mmmm!
Må nok ut og "snoke" i desserthyllene ein dag...
:O) FrueFrøet
Legg inn en kommentar