onsdag 16. september 2009

Jeg skjønte jo at det måtte komme


Høsten er mangfoldig. Det har vært 2 flotte dager med vakkert høstvær.
Det eneste som har manglet har vært nattefrosten, men den kommer nok den også :o)



Det er fortsatt mere epler i hagen, og jeg koser med å ha de tilgjengelige.
Den røde prinsaren henger fortsatt på treet, men jeg har høstet Sumerred. Du verden for en smak. Ja, jeg klarte ganske enkelt ikke la være en prøvesmaking mens jeg plukket, og jeg tror nesten ikke det finnes bedre epler....
I alle fall ikke der og da :o)



Men så var det dette som bare måtte komme da.....
Det er nemlig nysne i fjellene! I dag tidlig var det oppholdsvær fortsatt, og da var det ikke til å unngå å se et vakkert melisdryss på toppene. Sånn er det bare med den saken.
Nå har jeg gått uten strømper siden 1.mai, men i dag er det slutt. Ullunderskjorten er også kommet frem. Den kjekke sorte m lange ermer. Jeg hater kulde, så da har jeg ikke annet valg enn å kle meg om jeg skal overleve.
I går hadde Bestevennen og jeg en vedøkt som varte nesten til mørket tok oss, men 3 favner ved stod ferdig skaret da vi avsluttet, og det hadde tross alt vært en trivelig dag i høstsola.
Hvordan armene kjennes ut i dag? Nei, det har jeg ikke tenkt å fortelle deg!



Siden været er høstlig, så ble det en tur innom biblioteket i dag.
Jeg syns lydbøker er en fantastisk oppfinnelse. Da kan man lese mens man gjør husarbeidet, håndarbeid, går tur eller kjører bil. Og jeg syns det er så kjekt når noen leser for meg! Minnes det med glede fra min barndom, og den opplevelsen kommer nesten tilbake med ei lydbok. Har du ikke prøvd det, så har du en flott opplevelse til gode :o)
Nå er det Juvikfolket av Olav Duun som står for tur, og jeg gleder meg.



Det blir ikke den store produksjonen hverken på den ene eller andre måten i dag, men det er faktisk lov med den innsatsen vi gjorde i går. Jeg har igjen plukket erteblomster, og i dag plukket jeg også inn langstilkede geraniumblomster i en vakker rosa nyanse, så jeg koser meg med å høste av høstens allsidigheter. Og kanskje blir det overskudd til alle trådendene som venter på å bli festet på kofta min også i kveld? Det er i alle fall ikke mulig å montere den før det er gjort.....

Om været tillater det, så har jeg tenkt at jeg skal ut å plukke en stor bukett med rognebær. Nå er de på sitt aller vakreste, og en billigere høstbukett ved inngangsdøra er det ikke mulig å finne. Det er sikkert nok til deg også om du ønsker :o)
Posted by Picasa

4 kommentarer:

Besta sa...

Her har vi også hatt nydelige dager, er barbeint fremdeles :))
Vi har også massevis av epler og besten har tenkt å lage eple gele.
Har du noen gang gjort det? Mora hans pleide å lage det og han savner det visst.
Godt gjort at du er med i veden, tror jeg hadde ligget strøken etterpå...er ikke så veldig sprek vet du. Men jeg kan heldigvis gjøre mye annet.
Ha en fortsatt fin dag.
klem fra Marilyn

Randi's Tanker sa...

Oi - du har vært produktiv på bloggen i dag. Så armene er ikke helt ødelagt. Innom så snarest. Syklubben TRÅDLØS er like rundt hjørnet. Vi har 30 års jubileum i år og gjett om vi kjenner hverandre godt! Skravla går, men håndarbeid er det lenge siden vi dro på.

Ha en fin kveld Kari!

Klem fra "nabo'n"

edda sa...

Hei igjen...
skjønner ikke at du ikke får det til.....du markerer det du skal linke...deretter trykker du på den rare knappen ved siden av den du velger fargen på skriften....
så blir det en link...er det det du gjør?
Ha en fin aften
klem edda

Anne sa...

Å, eg elskar snø eg:) Men skjønar at du syns det er litt tidleg;) Tusen takk for koseleg kommentar hos meg! Det blir verkeleg satt pris på:)
Ha ein flott kveld:)