torsdag 10. oktober 2013

2 Favoritter og 1 spørsmål

Jeg MÅ bare vise dere den lekre jakka jeg har fått av Favorittdattera :)  Den er så herlig, farven er helt meg, den er myk og den klør heller ikke, og den er varm.  Det blir nok helt klart en favoritt
Om du ikke kjenner White Stuff, så er det kanskje på tide at dere blir kjent?  De har så mye lekkert, så der kan du bare boltre deg i fristelser.  Jeg er ikke sikker på om de har noen butikker i Norge enda, men nettbutikk har de i alle fall, og om du har tenkt deg til København med det første, - ja, så finner du fristelsene der også, og om du lurer:  De har både dame- og herreklær!Favoritt 2 kommer her :) Slagbenken på kjøkkenet har blitt favorittplassen min da!  Her nytes tekoppen en rolig morgenstund, her blogges det,  jeg har fått tv på veggen like ved, her sitter jeg når jeg spiser, jeg krøller meg ofte sammen i den ene enden her med ett håndarbeid, - og jeg har til og med sovet her....  Slagbenken kommer fra Mulighetenes Rike. Den hadde nesten endt sine dager i høybrøten før vi fant den, og den er skikkelig gammel, men jammen ble den ikke rett så fin etter at bunnen ble skiftet i den og de to defekte beina ble erstattet med nye :)  Den var 10 cm for høy i forhold til kjøkkenbordet, men nå er det også fikset, så her blir det mye kosetid fremover! At jeg i tillegg har en fantastisk utsikt derfra er heller ikke noe minus!Så til spørsmålet: Jeg har ett oliventre som står ute på terrassen.  Det har stått der i hele sommer, og det bare strutter av friskhet :) Nå er det nesten en meter høyt, stammen er nokså tykk,-så det har helt klart vært skåret tilbake flere ganger, men jeg vet faktisk ikke hvor gammelt det er.....  Men jeg vet at jeg veldig gjerne vil ha det med meg videre, og jeg aner faktisk ikke hvordan jeg skal lagre det til vinteren? Skal det stå ute eller inne? Skal det pakkes inn om det står ute? Er kjelleren i Mulighetenes Rike plassen for det ( en frostfri jordkjeller ) eller kan jeg ganske enkelt bare plassere det på stua og late som om vi bor på ei gresk øy :)  Jeg tror ikke det kan stå på golvet siden det er varme i det, men jeg kan kanskje sette det på en lav krakk?  Har du ett tips, eller kan du dele en nyttig erfaring vedrørende vinterlagring av store oliventrær, så setter jeg veldig pris på det!  På forhånd takk!

3 kommentarer:

Mariann sa...

Jakka var bare lekker:) Oliventrær har jeg ikke greie på så der kan jeg ikke hjelpe deg,kanskje fru google kan hvis du googler oliventrær og vinterlagring? Bae en ide:)

Malys krok sa...

Nydelig jakke! Ser ut til at hun vet hva du liker.
Kjempefint med den slagbenken!
En
lekker sitte og koseplass! Har får vel også Lady plass.
Du spør om Emma ligger i bur oppå bordet.Til det er å si at jeg plasserer henne deg når jeg sitter ved bordet, på morgenen, og har min lille bønnestund. Der kan hun mange ganger logge i flere timer, mens jeg går til og fra... ja også når jeg baker lefser og annet. Full oversikt har hun der. Andre dager vil hun ut av buret når jeg tar henne ut av soverommet. Egentlig er buret bare soverommet hennes, er ikke der på dagen ellers. Klem til dere alle, og takk for hilsen!
-Margit-

Elin sa...

Hei Kari
Lenge siden nå, jeg er nesten ikke innom blogglandia lenger, men mine øyne falt på en lekker jakke og da ble nygjerrigheta for stor.
Skal du holde liv i oliventreet over vinteren, er rådet fra meg å sette det i kjelleren i Mulighetenes rike, men det må få litt lys. Det tåler litt frost, men flytt det innomhus nå for å være sikker. Jeg har prøvd å ha oliventreet både i hallen og på storstua uten hell, begge døde. Men det tredje treet satte jeg i kjelleren i gamlehuset hvor jeg oppbevarer uteplantene mine og der greide det seg fint. Temperaturen der er 6-10 grader og det fikk litt lys ved siden av vekstlysbordet. Lykke til ! Hilsen Elin