onsdag 22. desember 2010

Det dufter av jul

Tradisjonen tro forgår de siste dagene for det meste på kjøkkenet, men hele andre etasje har i dag fått besøk av en husmor vepnet med grønnsåpe og salmiakk, og en hund utstyrt med egen og tyvlånt mobb:-)
Tomatsilden er i boks, og det er laget mange glass. I år som alle år tidligere er sursild og tomatsild på gavelista til gode venner, og da skal det være noe stress med den produksjonen de siste dagene før jul. Nå er det gjort, og det dufter magisk!
Julens lammerull ligger i press på kjøkkenbenken, og jeg koser meg med å ta frem den gamle syltepressen hjemmefra. Lady syns nok lukten var veldig fristende, og hun er nok ikke helt fornøyd når hun ikke får prøvesmake....
Det står nybakte brød på kjøkkenbenken, og jeg ser ikke bort i fra at det blir prøvesmaking før vi dater puta, så velkommen skal du være om du titter innom :-)
Årets langstilkede er selvfølgelig hvit, men vi feiret bryllupsdag i går, og Bestevennen stilt med røde roser i år også - tradisjonen tro. Vi feiret kvelden som vi har gjort alle årene før: Sammen med våre forlovere i en rolig stund i adventstiden med julebrød, sandkaker med multekrem og årets fruktkake pluss en hyggelig prat. Godt å roe ned i førjulskavet, og godt med tradisjoner ;-)
Juletreet skal opp på stua i kveld, men kvelden er enda ung til å være 22. desember, så det blir nok før vi finner senga.
I mangel av lukten fra årets julegran står en GT på kjøkkenbenken, og det er ikke hverdagskost for denne damen, men i kveld tror jeg det må kalles drivstoff.
Så da sees vi vel før det nærmer seg jul....
Det er jo tross alt lenge igjen, og jeg regner med at dere alle MÅ ha 2 sekunder på bakenden før den 24. klokka 1700.
Jeg ønsker dere alle lykke til i innspurten, og som Favorittdattera sier: Mamma, det blir jul selv om ikke alt blir gjort!
Jeg skal sørge for at det står 2 karamellpuddinger i stekovnen før juletreet skal pyntes, så nå MÅ jeg stikke ;-)

Posted by Picasa

2 kommentarer:

Odd-Erik sa...

Hehe, syns jeg ser deg! Jeg kommer på inspeksjon i morgen kveld, så da bør det meste være i boks! ;p God natt!

Elin sa...

Heisann !
Takk for at du minte meg på å ta opp lammerullen fra frysen. Den må kokes i morgen. Her er også både tomatsild og sennepssild kommet på glass, husbonden har sørget for det.....han må jo få gjøre NOE han også !
Ellers blir det en rolig julaften på oss i år...bare oss to og svigermor. Begge barna skal feire sammen med sine svigerforeldre for første gang , så det blir litt rart. Men vi skal nok greie å kose oss ! Huset blir fullt seinere i romjula av mine søsken med familier, så det blir nok av folk til å spise opp maten likevel.
Ha en trivelig jul, Kari + bestevennen og Lady`en