onsdag 23. september 2009

Akk, det regner jo fortsatt.....

Hvorfor i all verden skal det regne her når det blåser fra sørvest. Det er ikke hva det bruker å gjøre, så en eller annen driver og tøyser med meg i dag. Men jeg bryr meg ikke så veldig om det da, og som den nordvestlendingen jeg er, så har jeg ikke mindre enn 3 regnfrakker, og den ene er nesten fotsid. Støvler har jeg også, så vi får de lufteturene vi trenger begge to :o)
Hva jeg i tillegg har fått er en frisk rød farge i kinnene! Det gjør nok godt for alle med flere turer ute hver eneste dag, så folkens: Jeg anbefaler det! Og er det noen som har lyst å gå tur sammen med oss, ja, så er det bare å komme :o)
Den intens røde geraniumen fanget jeg i kjøkkenvinduet i Mulighetenes Rike i går.
Jeg bare nyter de vinduskarmene der. Brede, og med brede profilerte lister. Og så er det sånn med meg og gamle hus da: Der skal det etter min mening være gamle planter! Det er ikke hver uke de får vann, men de kvitterer med et blomsterflor av en annen verden likevel. Tror nesten ikke det finnes takknemmeligere planter.
Det nærmer seg jo den tiden på året at jeg må tenke på å flytte geraniumene som står på terrassen inn igjen, og selv om jeg kjenner at jeg ikke har lyst, så må jeg vel i år også? De fleste skal på vinterlagring i Mulighetenes Rike. Der er det gamle lyse og frostfrie kjellere, så det er bare det å flytte de dit som er jobben. Men vi fikser det sikkert i år også, og så har jeg å glede meg til igjen når de setter knopper til våren :o)
Jeg kan fått ei knallgod oppkrift på Knekkebrød av ei god venninne, og jeg tror ikke jeg gjør noe kriminelt om jeg deler den med deg. I så fall blir det mitt problem, og ikke ditt :o) Det som er det geniale er jo at de ikke trenger å kjevles, så i forhold til alle andre oppskrifter jeg har prøvd, så er denne bare enkel.
3.5 dl havregryn, 3.5 dl grov rug, 2 dl solsikkefrø, 1 dl kruskakli, 1/2 dl linfrø, 7 dl vann og 2 ts buljong. Alt røres sammen i en bolle med sleiv. Smør massen utover 2 plater kledd med bakepapir. Stekes på varmluft i 10 minutter ved 200 grader. Ta de ut av ovnen og del de med pizzahjul. Stekes videre i 20 minutter ved 200 grader.
Ta de igjen ut av ovnen og snu de på platen og fjern bakepapiret.
Tørres videre på 100 grader med åpen dør.

Familiens røver begynner å bli husvarm, så jeg er ikke arbeidsledig når hun er våken, men hun er til stor glede for oss begge, og selv om det har vært noen små uhell underveis, så fungerer vi godt sammen vi tre :o)
Pledd er ikke lengre bare i bruk ved middagshvilen, men også når Lady syns hun får for lite oppmerksomhet. Og hennes favorittpledd er også mitt, så vi skal nok slåss om det i dagene som kommer.

Denne skjønnheten bor også i Mulighetenes Rike, og jeg kjenner ikke navnet på den, men det er en avlegger jeg kjøpte på et loppemarked for mange år siden, og den har hos oss fått navnet Åsmund etter han som kom med den til loppemarkedet :o)
Hans mor hadde laget mange forskjellige avleggere av gamle planter, og jeg syns det var en god ide for dere som driver meg loppemarked: Tipset er gratis!
Om det er noen som kjenner det ordentlige navnet på den, så la meg gjerne få vite det. Nå regner jeg med at det ikke er så lenge før skjønnheten våkner, og i dag skal hun trene på å være alene ett par minutt i buret i bilen. Så ser dere ei som står 10 meter unna en bil på ei øde strekning, ja, så vink da vel. Det er nok meg :o)
Posted by Picasa

6 kommentarer:

Hege sa...

Nå skjønner jeg at jeg må oppdatere meg litt her... Gratulerer med den skjønne damen ! Koselig ! Ser at dere var i mulighetenes rike i går. Du er ikke der enda vel... Skal snart ha lunsjpause.. ;)

Besta sa...

Jeg lagde også knekkebrød i går, men mine ble ikke så fine som dine. MEN de smaker godt. Oppskriften var nesten den samme bare det var mere frø i mine og ikke buljong. Det stod heller ingenting om at jeg måtte fjerne matpapiret så jeg fikk et lite problem der :))
ha en fin dag.
Klem Marilyn

Randi's Tanker sa...

De knekkebrødene så fristende ut. Og veldig lettvint. Skal prøve meg når armen fungerer igjen.

Ha en flott, om enn regnfull dag!

Anonym sa...

kjempekoselig blogg du har.Er ofte innom.Og gratulere med kjempesøt hund.Utrolig hvor glad man blir i disse dyra.

Kari sa...

Hege: Nei, nå er vi hjemme igjen :o)

Anonym: Hyggelig at du titter innom. Velkommen tilbake :o)

Randi's Tanker sa...

Takk for koselig hilsen, kjære pasientvenn.

For å si det slik; jeg har ALLTID kamera i vesken! Jeg holdt på å kjede livet av meg mens jeg ventet på å få reise hjem... Og det var SÅ nydelig å sitte på balkongen. Deilig temperatur og DEN utsikten. Noe annet enn det jeg har her jeg bor! Jaja, sjøhallen med sin aktivitet bærer jo bud om arbeid da...

Nå er paracet inntatt og senga er klar. Godnatt!