lørdag 24. januar 2009

En Selbuvott :o)

Da var det altså for tidlig å glede seg over Vakre Hjem i dag!
Dama hos Narvesen sa neste fredag! Tidligst!
Men jeg skal jammen lure dem jeg. Når alle dere andre har det neste nummeret i postkassen deres, så er jeg også like fornøyd :o)
Men ikke noe er så galt at det ikke er godt for noe. Jeg har nemlig en Selbuvott! Ja da, jeg vet at det må to til for å få et par! Men en er da bedre enn ingen. Et veldig kjekt håndarbeid, og selv om det er mye mønster å holde styr på, så går det fort likevel da det ikke er så mange masker på pinnene.
Jeg slutter ikke å forbause meg over hva det ble forventet at en ungjente skulle kunne av håndarbeid før. I følge bryllupstradisjonene måtte en forlovet jente begynne å strikke i god tid før bryllupet. Først skulle det strikkes et par pene selbustrømper til brudgommen. Far til brudgommen, brødre og svogere skulle også ha finstrømper, og fadderbarna til brudgommen skulle ha strømper. Mor til brudgommen skulle ha pent kjoletøy. Søstre og svigerinner skulle ha blusetøy. I tillegg skulle alle mannfolk som var gjester i bryllupet få med seg et par selbuvotter hjem. Disse ble strikket av kvinnene som var invitert til bryllupet og levert til bruden på forhånd.
Å, hvor er jeg vel glad for at dette ikke er en tradisjon som holdes i hevd lengre!
Og det tror jeg jammen det er flere som er:o)
Posted by Picasa

3 kommentarer:

Hun som er på jobb.. sa...

Jeg skulle ha fått det til!!! :)
Jeg har overrasket før ;)
Men helt greit å slippe d der..
-Men kan jeg få mønsteret?? Jeg vil også :)

Kari sa...

Klart du skal få mønsteret,vennen!

God vakt videre:o)

Ingeborg sa...

Oj... Jeg er glad jeg slapp. Hadde liksom litt andre ting å tenke på i månedene før bryllupet! :)