Ja, det er faktisk sant!
Og det er jo bra, for Biscotti er en av favorittene i No15.
Kjekt å ha på tur også, og i dag ble de så populære at jeg lovte å dele oppskriften,
så for dere alle:
BISCOTTI A LA NO15 :-)
120 g mandler
100 g hasselnøtter
150 g smør
250 g sukker
400 g hvetemel
2 ts bakepulver
saften fra en appelsin
3 egg
eggehvite til pensling
Stek mandlene og hasselnøttene i ovn ved 200 grader i ca 15 minutter. Avkjøl. Bland smør, sukker, mel og bakepulver i en kjøkkenmaskin. Bland inne eggene og de avkjølte hele nøttene/mandlene. Siden de er ristet i ovnen er de sprø og trenger ikke deles/hakkes før de tilsettes deigen.
Rull deigen ttil pølser, ca 2 cm i diameter. Legg deigpølsene i kjøleskapet i ca 30 minutter.
Pensle deigpølsene med eggehvite.
Kakene stekes ved 180grader i ca 30 minutter (til de er gyldne).
Ta kakene ut av ovnen og skjær ca 1/2 cm skiver på skrå med en brødkniv mens de fortsatt er varme.
Legg skivene tilbake på stekebrettet, og stek dem videre i ca 10 minutter - til de er tørre. Avkjøl. Biscotti oppbevares i en tett boks eller glass ved romtemperatur.
Og som du ser:
De kler definitivt Eva Solo!
Vel bekomme ;-)
2 kommentarer:
Så flott at du har lagt ut oppskrift, Kari! Eg fekk så fryktelig lyst på Biscotti etter middagen i dag, til ein deilig Cafe con leche ;) Tenkte at no måtte eg leite etter ei god oppskrift og prøve å bake sjølv. Morsomt sammentreff! Tusen takk! :)
Virkelig dekorativt! Og så velsmakende innlegg!
Har forresten glemt å fortelle at Emmas støvler ble flittig brukt i snøsmeltingen! Var helt perfekt! Hun var både tørr og varm på labbene! Blir fine å ha på marketurer før det tørker opp!
-Margit-
Legg inn en kommentar