torsdag 3. februar 2011

Noen betviler mine malerkunnskaper....

Etter en trivsom, men lang tur på isholka, så smaker det godt med kaffe :)
Lady nyter roen i godstolen ved siden av meg, og vi lytter til vakker musikk.
Dette tegner til å bli en bra dag. Det blir tidlig middag, og jeg gleder meg allerede til desserten...

Og etter desserten blir det kosestund med godt lesestoff.
Jeg er nesten stolt av meg selv som sitter og blogger uten å ha bladd i det nye Lev Landlig som kom i posten i dag, men jeg har tittet litt i Stoff & Stil Bolig 2011 som også lå i postkassen, og jeg tipper det tikker avgårde en ordre på noen meter stoff før middagen er på bordet. Jeg er bare helt sikker på at jeg trenger flere blomstrede tekstiler. Og jeg trenger striper. Og jeg trenger polkadotter. Og jeg trenger lin. Mye lin. Hmmm....
Men det går nok den veien der :)

Stryketøyet mitt bruker bo i denne kurven, og den står i ett hjørne på kjøkkenet, men for noen dager siden syns jeg at det var greit å få den opp fra golvet (kanskje det blir vanskeligere å bøye seg med alderen...).
Vi har flere gamle krakker i kjelleren, og de fleste er nå klare for skraping og maling (dvs. de er limt og spikret etter alle kunstens regler), men jeg klarer da ikke skrape bort miner, aldring og bruk?
Noen av krakkene har min svigerfar laget, og jeg har kjent krakkene like lenge som jeg har kjent Bestevennen.
Jeg har falt ned fra de flere ganger (nei, jeg eier dessverre ikke respekt eller skrekk for høyder), jeg har drukket kaffe sittende på krakkene i vårsola når annet sete ikke har vært tilgjengelig, og jeg har brukt de som underlag når jeg har malt listverk.
Jeg kan også huske at Favorittdattera og jeg bygde hus med krakkene og gamle tepper en vakker sommerdag, og vi spiste matpakken vår(saft og Mariekjeks) inne i huset "vårt" før vi begge sov middag i hagen :)

Jeg har vært bortpå med noe maling ("letthet"- som på stue og kjøkken forøvring), men jeg klarer ikke å gjøre noe mere, og Bestevennen tror jeg har klikket! Og på ett punkt har han veldig rett: Før var sånne krakker velbrukte, men ikke malingsslitte. Det satte de sin ære i. Vel: kanskje mangler jeg den æren, men jeg liker den veldig godt som den er, og jeg tror den kommer til å bli sånn, men jeg kan jo skrape, pusse og male de andre krakkene kanskje. Hva syns du? Hva ville du ha gjort?
Takker for eventuelle tilbakemeldinger, ja, både ros og ris :)
Posted by Picasa

7 kommentarer:

Hulda sa...

Jeg gikk til postkassen jeg også i dag, i håp om å finne Lev Landlig der, men nei.. da håper jeg på bedre lykke i morgen. Stoff og stil gleder jeg meg også til.

Så skjønn krakk! Jeg hadde garantert latt den være som den er. Flott, ligner på to jeg har stående her.

Jeg kan dessverre ikke love noe artikkel om gardinene, de har forresten stått i bladet da de var her og laget reportasje. Jeg har alt sendt inn bilder og tekster til bladet, de trenger det i god tid før trykketid.

Elin sa...

Så koselige sommerminner, Kari !
Du må da ikke male krakken!!....da mister den helt sjarmen. Kan du tenke deg den i hvit, blank eller en annen farge for den saks skyld....nei, da får heller æren måles i andre ting.
Hilsen fra en shabby-fan.

Anonym sa...

Hei igjen, godt at du koser deg i disse " tidlige vårdager" og inne er vel den beste plassen. Har to krakker jeg også etter pappa fra krigens dager. De har hatt utallige farger. De siste 20/30 åra flyblå. Om armene holder kunne jeg tenkt meg å pusse de ned og gitt de et strøk med Skagen halvblank og pusset ned til litt slitt utseende. Syns det er fint å friske opp de gamle møblene. Pappa hadde uten tvil gitt de litt maling om han hadde sett de nå. Hver sin smak, det er vel et kjent uttrykk.
Her er syken på omgang ... Lett omskrevet. I går i 3 etasje hos sønn nr 2 og idag meg.
Sola skinner ute og ny dag kommer.... Og syken går videre på sin vandring... Langt vekk fra oss.
Han koselig kveld med godt lesestoff. En nyvasket Dina passer på meg.
Klem fra din venninde med hund i blokk i byen
ps TTT i byen.

Ruths datter sa...

Jeg har også sånne krakker. Har lutet malingen av.Er i grunnen førnøyd med de. Har noen på hytta også,men de er malt.Koselig innlegg fra deg i dag. Artig å høre minnene dine. rart å tenke på at årene har gått. Synes det ikke var lenge siden vi var småjenter. Koselig at du har lett ette pinner for meg da.
Klem

salige lavendel sa...

Synes den krakken er veldig sjarmerende som den er =)

Malys krok sa...

Så flott krakk! Du mener jo å ha denne slik den er, om jeg forstår deg rett! Ser ut til noen tror det er denne du spør om, men det er jo de andre du har! Jeg tror jeg ville beholdt alle slitt og gammel, er en viss sjarm med det! Alternativt går det jo an å male en for da bedre å se hva du liker best!

Tusen takk for at dere allerede har fikset de "sokkene". Du må la meg få vite pris og kontonummer, så betaler jeg med det samme!
Klem fra meg!
-Margit-

Besta sa...

Jeg syntes krakken var fin akkurat som den er:) Og kaffekoppen så deilig ut også.
Nå er det endelig stille i huset, barnebarna er hjemme igjen og jeg kan sitte i ro ved pcen, det er deilig.

klem fra marilyn