onsdag 12. januar 2011

Markens grøde

Jeg tror jeg trettet dere nokså mye med bringebærplukking på sensommeren i fjor, men gleden er jo å finne de i fryseren nå :)
Jeg har produsert mange flasker bringebærsaft i dag, og i tillegg laget jeg noen glass med kokt bringebærsyltetøy også. Vanligvis lager jeg syltetøy for fryseren - da heter det vel frysetøy forresten -, men på ett eller annet tidspunkt var det noe nostalgisk som dukket opp... Og det var vel utpå natten en gang sikkert, for jeg driver nå med nattearbeid fortsatt jeg. Klokka åtte i dag tidlig hadde jeg saft, syltetøy, dessert og middag ferdig på kjøkkenbenken, så nattesøvn er noe jeg venter på. Jeg fikk forresten strøket alle skjortene har nappet litt i samvittigheten også, og de kom på hengere i femtia i dag tidlig.....

Når jeg safter og sylter så kommer denne gamle fjøla og disse grytelappene frem hver eneste gang. De må liksom være med de, og det snodige er at fjøla er laget av far til Min venninde som bor i blokk med hund, og grytelappene er det hennes mor som har heklet. Og de har jeg har jeg hatt i veldig mange år allerede, så de er et kjært og godt og praktisk minne ;)

Dessuten har vi hatt besøk av ei ung lita jente som spiller kornett sammen med Bestefar en gang hver uke, og jeg koser meg veldig med besøket og vellyden de lager ♥
Hun er 5.generasjon kornettist, og det gleder oss :)
Vi har fortalt henne hva en LP-plate er! Yes, vi begynner å bli gamle vi to i No15, men nå er LP-platen avslørt, og vi fikk en god demonstrasjon på hakk i plata også :)
NÅ SKAL JEG SOVE!!!
Natta


Posted by Picasa

3 kommentarer:

Lisbeth Bula sa...

Hyggelig å lese blogginnlegg fra deg igjen. Men kjære vene, så mye man kan få gjort i løpet av en våken natt da!!!

Ruths datter sa...

Å. Bringebærsyltetøy er godt. Jeg pleide å koke villbringebær om sommeren når vi var på hytta vår på Averøy. Nå er det ikke så mye br.bær der.Savner det. Kjempegodt på vafler.
Klem

Besta sa...

Skal si du drive med nattarbeid. Jeg sitter bare med pc på fanget hvis jeg ikke får sove mens du produserer mat og stryker, hmmmm har heldigvis sovet i ett strekk 2 netter på rad nå så det går vel rette vei.

klem fra marilyn