fredag 24. juli 2009

Kjekke forberedelser :o)

Det er her den slemme svigermoren viser sitt sanne jeg.
Svigermors Drøm ved symaskina :o)
Han får nok et hardt liv den unge mannen......
I går kveld lignet no 15 nesten en produksjonshall.
Svigermors Drøm lå for det meste på golvet og klippet/rev stoff til 32 duker. Han har de beste knærne i produksjonskjeden også.
Ledd 2 i kjeden er Favorittdattera som falder inn sårkant og brettekant med dampjernet. En varm jobb, og nokså kjedelig, men du verden for en teknikk den unge damen fikk etter hvert :o)
Mor selv er den som kjenner lunene til symaskina best, så jeg slåss med den for det meste. Jeg har faktisk oppdaget at jeg benevner maskina som han når den er kranglete, mens i gode perioder er det hun...
Bestevennen var løpegutt og ryddegutt, pluss at han sørget for å plukke enda mere bær. Jeg tror det blir solbærlikør i år også :O)

Svigermors Drøm kunne ikke tenke seg papirduker på bordet i bryllupet, og i og med at leiemarkedet ikke eksisterer på det området i utkantnorge, så har vi nå 32 ferdig sydde duker. 12 av de er også ferdig strøket, og om et par timer er nok det meste gjort.
Kom plutselig på ei god historie fra Favorittdatteras barndom:
Hun likte å hjelpe til med huslige sysler, og løste jobben til alles tilfredshet dersom hun fikk hva man kan kalle meningsfylt arbeid. Ingen vits i å gi henne støvklut og si hun skulle tørke støv dersom det ikke var spesielt støvet, men så hun forskjellen, var jobben helt ok. Det ble etter hvert hennes jobb å legge sammen alt av vaskekluter, og etter hvert innførte jeg et nytt ord i hennes vokabular, nemlig tellekanter. Da ble klutene lagt i sirlige stabler med tellekant før hun la de inn i skapet på badet. Men en dag etter at hun hadde gjort det, kom hun forundret tilbake til sin mor med følgende kommentar:
Mamma, trenger du å telle vaskeklutene hver dag?
Vi trenger nok ikke å telle de dukene så ofte heller, men nå er de nå der, og det var en koselig kveld, og en post til i huskelisten kan strykes :o)
Posted by Picasa

1 kommentar:

Datt sa...

Hehe, arbeidskoloni, herlig! :D