søndag 11. januar 2009

Baccalao!

Jeg har blitt oppfordret til å komme med en oppskrift på baccalao, og det gjør jeg mer enn gjerne. Men siden jeg har laget baccalao i mange år, og det er lenge siden jeg har brukt noen oppskrift, så dette blir mye cirka-enheter.
Jeg bruker 1 kilo ferdig utvannet skinn og benfri klippfisk.
En og en halv kilo kokefaste poteter i tynne skiver.
Vel en halv kilo gul løk i like tynne skiver.
1 boks pimientos.
1 boks hakkede tomater med chilli eller basilikum.
1 lite glass tomatpure.
2 fedd hvitløk.
1-2 spanske pepper.
Salt og grovmalt pepper.
Ca. 2-3 dl god olivenolje.
Smeltet smør i bunnen på gryta,-og jeg bruker også en smørklatt på toppen.
Alt legges lagvis i gryta og kokes over svak varme.
Beregn god koketid. Det er utrolig hvor lang tid poteter skåret i tynne skiver trenger.


Lykke til :-)


Posted by Picasa

3 kommentarer:

Ingeborg sa...

Takk! :) Den ligna en del på den jeg brukte, men der skulle poteten tydeligvis ikke skjæres i fullt så tynne skiver. Godt var det iallefall!

Fint bølgeteppe også forresten! Mye arbeid, som jeg har vanskelig for å forestille meg at jeg selv har tålmodighet til...

Ellers gleder jeg meg til å se ferdige produkter fra boka du har fått tak i :)

Ingeborg sa...

Hehe... Beklager at jeg forvirrer deg med så mange blogger! Link helst til hovedbloggen min, så kan man navigere videre derfra til de andre dersom det er ønskelig ;) Adressa er http://ingeborgsin.blogspot.com/

Dessuten syns jeg du virker ganske proff til å være amatør! :)

CosiFanTutta sa...

Hei igjen!! Tusen, tusen takk! Det kommer på menyen til helgen, jeg skal gi rapport :o)

Ha en fin uke